AB Gümrük & Entegre Lojistik Forwarding Hizmetleri ve Forwarder Yönetimi altında yerel ve global forwarding işlemleri tüm ulaşım sahalarında profesyonellikle yürütülmektedir.
Forwarding Nedir?
Forwarder, kelime anlamı olarak Türkçe’de “Taşıyıcı, sevkiyatçı firma”anlamına gelir. Forwarder firmanın görevi uluslararası veya yurt içi taşımacılık operasyonlarında ithalat ve ihracat işlemlerini, transfer edilecek materyallerin hangi yollarla taşınacağını belirlemeyi, seçilen taşıma yöntemini (kara, deniz, hava veya demiryolu) planlamayı, ürünleri belirlenen yollarla taşımayı; sigorta, depolama, belgeleme, barkodlama ve etiketleme işlemlerini üstlenmektir.
Forwarding, forwarder’lar tarafından yapılan tüm bu işlemlere verilen genel bir isimdir. Forwarder’lar, yaptıkları işin lokasyon bazındaki kapsamı nedeniyle ikiye ayrılırlar.
Sadece Türkiye içinde hizmet veren ve yurt içindeki işlemleri üstlenen forwarder firmalar “Taşıma İşleri Organizatörü” olarak sektörde yer alırlar. Global sahada uluslararası hizmet veren forwarder firmaları ise “Freight Forwarder” olarak bilinirler.
En basit anlatımla bir Forwarder’ın görevi, yük aldığı taraf ile o tarafın müşterisi arasındaki ilişkileri efektif, akıcı ve doğru bir biçimde yönetmektir. Örneğin, herhangi bir belgenin eksik olması durumunda bazı problemler ortaya çıkabilir ve bu malın olması gereken şekilde taşınamamasına, aksaklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu tip bir senaryoda, ürünler müşteriye olması gerektiğinden geç teslim edileceği için hem maddi açıdan hem de itibarları açısından şirketler zarara uğrayabilir. Bu yüzden, süreç başladığı andan itibaren forwarderlar çok dikkatli olmalı ve süreci titizlikle yönetmelidirler. Gereken tüm belgeleri güvenli şekilde muhafaza etmeli ve tüm bu belgeleri mükemmel zamanlama ile kullanmalıdırlar.
İşini layığıyla yapan bir forwarder ile çalışmak demek, aynı zamanda kârınızın artması demektir. Ürünlerin yüklenmesi ve yerleştirilmesi aşamasında mutlaka orada bulunması gereken forwarder, bu sayede taşıdığınız malın sayısını arttırarak ekstra kazanç ve tasarruf elde etmenizi sağlar. Bunların yanısıra, varış noktasına gelindiğinde malların daha hızlı aktarılmasını sağlarlar ve süreç hızlanmış olur.
AB Gümrük & Entegre Lojistik Farkı ile Forwarding Hizmetleri ve Müşteri Memnuniyeti
AB Gümrük & Entegre Lojistik, müşterilerine en kapsamlı ve en kaliteli hizmeti verme prensibinin vazgeçilmez bir getirisi olarak, hem yerel hem de global alanda forwarding hizmetleri vermektedir. Gerek forwarding hizmetleri gerek diğer hizmetler esnasında, AB Gümrük & Entegre Lojistik için en önemli olan ve birincil planda tutulan şey %100 müşteri memnuniyeti ve %100 Kalitedir.
Yüksek kalite standartlarına ve sıkı iş etiğine paralel olarak, AB Gümrük & Entegre Lojistik tarafından sağlanan forwarding hizmetleri müşterilerin tüm ihtiyaçlarını kapsamakta ve tüm taraflar için süreci daha hızlı ve verimli hale getirmektedir. Profesyonel ve deneyimli kadrosu sayesinde tüm projelerin en yüksek verimde yönetildiği AB Gümrük & Entegre Lojistik çatısı altında, forwarding işlemleri otomasyonlarla ve güncel yazılımlarla dakik ve dinamik bir yapıya kavuşturulmaktadır. Uzman kadrosunu sağlam teknolojik alt yapısıyla birleştiren AB Gümrük & Entegre Lojistik bünyesinde, müşterilere sunulan çözümler tek düze ve tek tip olmaktan ziyade, müşterilerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilir ve özelleştirilirler.
Güven veren duruşu ve disiplini sayesinde, AB Gümrük & Entegre Lojistik uzun senelerdir hem yerel hem de uluslararası olmak üzere köklü firmalara forwarding hizmeti vermiştir. Forwarding gibi bir konuda forwarder seçiminin çok önemli olduğunun ve tüm süreci olumlu veya olumsuz yönde etkilediğinin farkında olan AB Gümrük & Entegre Lojistik, bu alandaki faaliyetlerini tecrübelerine ve sektördeki güvenilirliğine yaraşır bir şekilde devam ettirmektedir.
AB Gümrük & Entegre Lojistik tarafından müşterilere sağlanan forwarding hizmetleri başlıca şu şekildedir:
- Yurt içi ve yurt dışı sahalarda taşımacılık.
- İhracat ve ithalat işlemleri.
- Gümrükleme.
- Taşıma yönteminin belirlenmesi.
- Kara, deniz, hava, demiryolu, nehir yolu taşımacılığı ve kombine taşımacılık.
- Transfer yönetimi ve taşıyıcıların belirlenmesi.
- Yasal düzenlemelere ve kanunlara uygun şekilde yapılan Taşıma Sözleşmeleri ve sözleşme kapsamının hukuki etik çerçevesinde belirlenmesi.
- Taşıma operasyonuna dair belgelerin hazırlanması; hem sistemde hem de gerçek kopyalarının saklanması.
- Operasyon ve Sevk Yönetimi.
- Maliyet Planlaması.
- Sigortalama.
- Depolama.
- Elleçleme.
- Ambalajlama.
- Barkodlama ve Etiketleme.
- Mükemmel Müşteri İlişkileri Yönetimi.